Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika - Logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
410
Logaritmus
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a^(log_a b)=b`

a,

`4^(log_4 11)` = 11

b,

`10^(lg 3)` = 3

c,

`e^(ln 5)` = 5

d,

`11^(log_(1/11) 3)` = `(11^(log_(11) 3))^(-1)` = `3^(-1)` = `1/3`

e,

`7^(log_(49) 16)` = `(7^(log_7 16))^(1/2)` = `16^(1/2)` = `root()(16)` = 4

f,

`3^(log_9 25)` = `(3^(log_3 25))^(1/2)` = `25^(1/2)` = `root()(25)` = 5

g,

`9^(log_3 25)` = `3^2^(log_3 25)` = `3^(2*log_3 25)` = `(3^(log_3 25))^2` = `25^2` = 625

h,

`(1/2)^(log_2 3)` = `(2^-1)^(log_2 3)` = `(2^(log_2 3))^(-1)` = `3^(-1)` = `1/3`
0