Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika - Logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
395
Logaritmus
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a, `log_3 9` = 2, mert `3^2=9`

b, `log_9 3` = `1/2`, mert `9^(1/2)=3`

c, `log_2 1024` = 10, mert `2^(10)` = 1024

d, `log_5 625` = 4, mert `5^4=625`

e, `lg 100000` = 5, mert `10^5=100000`

f, `log_(3/4) (16/9)` = -2, mert `(3/4)^(-2)=(4/3)^2=16/25`

g, `log_(1/3) 27` = -3, mert `(1/3)^(-3)` = `3^3=27`

h, `log_8 16` = a

`8^a` = `2^(3a)` = 16 = `2^4`

3a = 4

a = `4/3`
0