Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika - Logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
375
Logaritmus
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a, `log_a 27 = 3` `rightarrow` `a^3` = 27 `rightarrow` a = `root(3)(27)` = 3

b, `log_b 7 = 0.5` `rightarrow` `b^0.5` = `root()(b)` = 7 `rightarrow` b = `7^2` = 49

c, `log_c 5 = -1` `rightarrow` `c^(-1)` = `1/c` = 5 `rightarrow` c = `1/5`.
0