Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
520
100 gramm vízben hány gramm sót kel feloldani,ha 25%-os oldatot szeretnék kapni?Illetve hány %-os lesz az oldat ,ha 20 gramm víz elpárolog?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
100 g víz + x g só = 100+x g oldat

100+x g oldatban van x g só

100 g oldatban van 25 g só

`(100+x)/100=x/25`

100x = 25(100+x)

100x = 2500+25x

75x = 2500

x = `2500/75` = `33.dot(3)` g sót kell feloldani.



`100+33.dot(3)-20` g oldatban van `33.dot(3)` g só

100 g oldatban van `100/(100+33.dot(3)-20)*33.dot(3)` = 29,41 %-os lesz az oldat.
0