Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH számítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
681
Egy ecetsav oldatban pH=3. Mekkora az acetát- és a hidrogén-ion koncentráció?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`CH_3COOH` `leftrightarrow` `CH_3COO^-` + `H^+`

pH = 3 `rightarrow` `[H^+]` = `[CH_3COO^-]` = `10^(-3)` `(mol)/(dm^3)`.
2