Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögfügvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
402
A feladat 200/278
Csatolok fotót, hogy oldottam meg, nem biztos, hogy jó, valaki legyen szíves nézze át :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Szogfuggveny, matek, 10 osztaly
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Alul van az emelkedési szög, a derékszöggel szemben (szerintem), így nem jó a számolás! :(
Tangenst kell használni: tg (8,75 fok)=M/180, amelyből 0,1539=M/180, ebből pedig M=27,705 m lesz!
Valóban, Pitagorasz-tétellel számolható innen már az "x" értéke: 180² + M² = x², azaz x²=33.167,567 és gyökvonással innen megkapjuk, hogy x=182,12 m hosszú lesz! :)

Így már remélem érthető! A te általad berajzolt szög értéke (90-8,75) fok= 81,25 fok, ezzel is lehetett volna számolni végülis!

Üdvözlettel: Ármós Csaba Debrecenből (46 éves matematika, kémia korrepetáló)
1