Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
453
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
#1. feladat

a1 = 5
mivel a2 - a1 = 5 = d (differencia)

első 20 tag kell, ezért határozzuk meg a20 -at.
a20 = a1 + 19 * d = 5 + 19 * 5 = 100

első 20 tag összege:
Sn = (a1 + an) * n / 2
n = 20
S20 = ((a1 + a20) * 20) / 2 = 105 * 20 / 2 = 1050

#2. feladat

b1 = 1
q = 2
b2 = b1 * q = 2
b3 = b2 * q = 4
b4 = b3 * q = 8
b5 = b4 * q = 16
Módosítva: 8 éve
1