Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős

Főoldal » Középiskola » Matematika
1473
Mekkora a 10 cm oldalú, szabályos háromszög köré írható kör sugara?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A szabályos háromszög magassága, oldal felezőmerőlegese és a súlyvonala egybeesik. A magasság: m²+5²=10² amiből m= 75 . A súlypont ebben az esetben a körülírt kör középpontja így a keresett sugár a magasság 2/3-a.
R=2/3· 75 =5,77 cm
0