Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
440
Segítséget szeretnèk kérni a válaszaitokat előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
12. feladat
a) 2x+3-5x-4+4x+11=x+10
b) x-10+3(x-2)+4(x+2)=x-10+3x-6+4x+8=8x-8
c) 4(2a-b)+5(3a+5b)=8a-4b+15a+25b=23a+21b
d) 3x(x-2)-3x(x+5)+5x(x-2)=3x²-6x-3x²-15x=-21x

13. feladat
a) 3a(2a+5)=6a²+15a
b) 5a(3-b)=15a-5ab
c) 7ab(2a-3b)=14a²b-21ab²
d) 8ab-16a=8a(b-2)
e) 21a-28ab=7a(3-4b)
f) 18ab²-24a²b=6ab(3b-4a)
0