Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
384
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
c,

A tömege független az állapottól, `6*10^(23)` db hidrogénmolekula, ami 1 mol, a tömege 2 g.

d,

Itt már számít az állapot,

1 mol gáz normálállapotban 22,41 `dm^3`

`2/3` mol gáz normálállapotban `2/3*22.41` = 14,94 `dm^3`.

e,

1 mol etán (`C_2H_6`) tömege 30 g.

15 mol etán `15*30` = 450 g.

f,

`M_(Na_3PO_4)` = 164 `g/(mol)`

164 g nátrium-foszfát az 1 mol

41 g nátrium-foszfát az `41/164` = `1/4` = 0,25 mol.
0