Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szövegértés

Főoldal » Általános iskola » Matematika
587
2.Eszter,Anna és Bence a spórolt pénzüket számolgatja. Kiderült,hogy Eszter és Bence pénzének és különbsége 16 Ft. Eszter pénzének 3/2 része annyi,mint Bence pénzének 4/3 része. Bence pénzének 3/4 része pedig Anna pénzének 2/3 részével egyenlő. Kinek van több pénze Eszternek vagy Bencének? Mennyi pénze van Annának? Együtt meg tudják e venni a 300 Ft-os csokoládét?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
I. B-E = 16 `rightarrow` E = B - 16

II. `3/2*E=4/3*B`

`3/2*(B-16)=4/3*B`

`3/2*B-24 = 4/3*B`

B = `24/(3/2-4/3)` = `24/((9-8)/6)` = 144 Ft

E = B - 16 = 144 - 16 = 128 Ft

III. `3/4*B=2/3*A`

A = `(3/4*B)/(2/3)` = `9/8*B` = `9/8*144` = 162 Ft

A + B + E = 128 + 144 + 162 = 434 Ft
1