Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Két kocka oldalainak aránya 4:3 mekkora a kocka felszíne ha a két felszín közötti különbség 168cm²

Főoldal » Középiskola » Matematika
435
Két kocka oldalainak aránya 4:3 mekkora a kocka felszíne ha a két felszín közötti különbség 168cm²
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, hasábok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyik kocka oldala x, a másiké `4/3*x`

Az egyik kocka felszíne `6x^2`, a másiké `6*(4/3*x)^2`

A felírható egyenlet:

`6*(4/3*x)^2-6x^2=168`

`(32/3-6)*x^2` = 168

`(32-18)/3*x^2` = 168

`x^2` = 36

x = 6

Az egyik kocka oldala 6 cm, a másiké `4/3*6` = 8 cm.
1