Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Deriválni kéne az alábbi két törtet

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
410
(3x^3 + 2x)/2x

(3x^2 + x)/x

Elméletileg mindkettőnek 3 az eredménye, de bárhogy számolom nem az jön ki. Egy levezetés segítene.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, deriválás
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`[(3x^3+2x)/2x]'` = `(3/2*x^2+1)'` = 3x

`[(3x^2+x)/x]'` = `(3x+1)'` = 3
1