Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 3

Főoldal » Középiskola » Matematika
427
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
`a_1` = 12

`a_2` = `a_1+d` = 21

d = `a_2-a_1` = 21 - 12 = 9


12 = `2^2*3`

75 = `3*5^2`

(12;75) = 3 `rightarrow` nem relatív prímek
1

Első tag 12, második tag 21 ebből következik hogy a differencia 21-12=9.

A 12 és a 75 nem relatív prím mert mindkettő osztható 3-mal.

Két pozitív egész szám akkor relatív prím ha a legnagyobb közös osztójuk 1.
0