Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 2

Főoldal » Középiskola » Matematika
430
Köszönöm előre is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
P = `("kedvező esetek")/("összes eset")` = `90/100` = 0,9

`tan alpha` = `a/b` = `5/12`

`alpha` = 22,62°

`beta` = `90-alpha` = 90-22,62 = 67,38°.
1

100 alkatrészekből 10 hibás akkor 90 hibátlan. A jó alkatrész húsának valószínűsége 90/100=9/10=0,9=90%

Snitt tangens 5/12= ezt beütöd a számológépbe és kijön az eredmény.
Az egyik szög 90 fok, a másik az amit kiír a számológéped és harmadikat megkapod ha 180 fokból kivonod az előző két szöget.
0