Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Relatív gyakoriság

Főoldal » Középiskola » Matematika
758
Mekkora annk a valószínűsége,hogy három különböző érmével dobva egy fej és két írás lesz a dobás eredménye?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
érmékfeldobása, relatívgyakoriság
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
2*2*2=8-féle kimenetel lehet, ebből 3 esetben lesz 1 fej és 2 írás (FII, FIF, IFF), tehát a valószínűség 3/8=0,375=37,5%.
1

Csak kiegészítés Rantnad jó válaszához:
A valószínűség ugyanannyi akkor is, ha egyszerre dobsz fel 3 érmét, vagy pedig egyetlen egy érmét dobsz fel háromszor egymás után. Az utóbbit viszont egyszerűbb meggondolni, úgyhogy úgy érdemes tenni, ahogy Rantnad is csinálta.
1