Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiai számítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
703
Mekkora a nyomása 75°C-on 0,76 mol oxigéngáznak, ha a térfogata 12 dm^3?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
T = 75 °C = 348 K

V = 12 `dm^3` = 0,012 `m^3`

n = 0,76 mol

R = 8,314 `J/(mol*K)`

pV = nRT

p = `(n*R*T)/V` = `(0.76*8.314*348)/0.012` = 183240 Pa = 183,24 kPa.
1

183.31 kPa
pV=nRT
75'C=348,15 K
p12 köbdm=0,76 mol*8,314*348,15 K
p*12=2199.83 /:12
p=183.31kPa
1