Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Átlag számítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
412
Volt 10 jegyem. Kaptam egy 5-öst, és az átlagom 0,1-del növekedett. Mennyi volt kezdetben az átlagom? (Egyenlettel)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Volt x az átlagom. Ekkor az összeg `10*x`. Kaptam egy ötöst, az összeg `10x+5` lett, az átlag pedig x+0,1.

A felírható egyenlet:

`(10x+5)/11` = x+0.1

10x+5 = 11x+1,1

x = 3,9
0