Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
2891
Egy 20 m/s sebességű motoros, és egy 90 km/h sebességű autós
a, azonos
b, ellentétes irányban haladnak.
Mekkora a motoros sebességének nagysága az autóhoz rögzített vonatkoztatási rendszerben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, mozgás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v_m` = 20 `m/s`

`v_a` = 90 `(km)/h` = 25 `m/s`

a, Ha azonos irányba haladnak, akkor a sebességük különbsége (25-20=) 5 `m/s`.

b, Ha ellentétes irányba haladnak, akkor a sebességük összege (25+20=) 45 `m/s`.
0