Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
381
Mennyi víz és ammóniumnitrátot (NH4NO3) szükséges felhasználni 3 liter 8%-os oldat elkészítéséhez ha tudjuk hogy a sűrűség=1058 kg/m3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

Feltételezzük, hogy a 8 % tömegszázalékot jelent.

3 liter oldat tömege:

m = `rho*V` = `1058*3` = 3174 g

100 g oldatban van 8 g ammónium-nitrát

3174 g oldatban van `3174/100*8` = 253,92 g ammónium-nitrát

Tehát szükségünk lesz 253,92 g `NH_4NO_3`-ra és 3174-253,92 = 2920,08 g vízre.
Módosítva: 4 éve
0