Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
405
Budapest határában, a Duna partján gyerekek fociznak. Egyikük a vízbe rúgja a labdát,melyet a folyó magával visz. Mennyi idő múlva érkezik meg a labda a 60km-re levő Dunaújvárosba, ha a Duna vízének átlagos sebessége 5km/h?

Köszi a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v = 5 `(km)/h`

s = 60 km

t = `s/v` = `(60km)/(5 (km)/h)` = 12 h

12 óra múlva érkezik meg.
1