Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
424
Egy dugattyúval lezárt 0,797 m3-es tartályban 204 kPa nyomású oxigén (M=32 g/mol) gáz van. A gáz hőmérséklete 153 ºC. A gáz térfogatát a tartály hőmérsékletének változtatásával 682 dm3-re változtatjuk. Eközben a gáz 17 %-a elszökik. Mekkora a maradék gáz hőmérséklete, ha nyomása változatlan maradt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1

`(cancel(p)*V_1)/(cancel(n_1)*T_1)` = `(cancel(p)*V_2)/(0.83*cancel(n_1)*T_2)`

`T_2` = `(V_2*T_1)/(0.83*V_1)` = `(0.682*(153+273))/(0.83*0.797)` = 439,19 K = 166,19 °C
Módosítva: 4 éve
0