Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseg kene egy matek feladatba

Főoldal » Középiskola » Matematika
380
Az 5-os feldatnal a B pont nem nagyon ment, valaki tudna segiteni?
Elore is koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Van x darab kétszobás és 40-x darab 3 szobás. Ekkor a szobák száma:

`2*x+3*(40-x)=90`

2x+120-3x=90

x = 30

30 darab kétszobás van (az eddig 60 szoba) és 10 db háromszobás (az pedig 30 szoba). Ez összesen 60+30 = 90 szoba.
1