Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi!?

Főoldal » Középiskola » Fizika
414
7.)
Egy dugattyúval lezárt 787 dm3-es tartályban 466 kPa nyomású argon (M=40 g/mol) gáz van. A gáz nyomását a tartály térfogatának változtatásával 0,23 MPa-ra változtatjuk, miközben a hőmérsékletet a kezdeti értéken tartjuk. Mekkora lett a tartály térfogata?

8.)

Egy dugattyúval lezárt 0,551 m3-es tartályban oxigén (M=32 g/mol) gáz van. A gáz hőmérséklete 181 ºC. A gáz térfogatát a tartály hőmérsékletének változtatásával 400,6 dm3-re változtatjuk. Mekkora a gáz hőmérséklete, ha nyomása a folyamat során állandó?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
7,

T = állandó

`p_1*V_1=p_2*V_2`

`V_2=(p_1*V_1)/p_2` = `(466*787)/230` = 1595 `dm^3` = 1,595 `m^3`


8,

p = állandó

`V_1/T_1=V_2/T_2`

`T_2` = `(V_2*T_1)/V_1` = `(551*(181+273))/400.6` = 624,4 K = 351,4 °C
0