Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
585
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A BD szakasz a téglalap egik átlója. Tudjuk, hogy a téglalap mindkét átlója ugyanolyan hosszú, vagyis |BD|=|CA|=4*√3. A BC oldalt így már ki tudjuk számolni Pitagorasz tételével:

4² + |BC|² = (4*√3)², ennek megoldása |BC|= 32 .

A derékszögű háromszög területe a befogók szorzatának a fele, vagyis 4* 32 /2=2* 32 .
1