Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika - Exponenciális egyenletek (Szorgalmi feladat)

Főoldal » Középiskola » Matematika
508
Sziasztok!
Ennek az egyenletnek a megoldásában lenne szükségem segítségre!
(Nem sürgős, mivel szorgalmi feladat, csak kíváncsi vagyok, hogy mégis hogyan jön ki)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, exponenciális, egyenlet, másodfokú
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1/3-2· 2 =3+2· 2 

Legyen (3-2· 2 )x²-6x+9 = y
Ekkor y+1/y=6 egyenletet megoldva y₁=3-2· 2  és y₂=3+2· 2 

x²-6x+9=1 x²-6x+8=0 amiből x₁=4 és x₂=2
x²-6x+9=-1 x²-6x+10=0 amiből nincs megoldás
1