Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia relációjeles feladat

Főoldal » Középiskola » Kémia
1669
Csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1. Oxigén a több.

2. 1 mol kupritban van 2 mol réz. 1 mol hematitban van 2 mol vas. Egyenlő az anyagmennyiség. (a tömeg nem)

3. 1 mol pirit tömege `56+2*32` = 120 g, ebben van 56 g vas. Ez százalékosan: `56/120*100` = `46.dot(6)` %.

1 mol hematit tömege `2*56+3*16` = 160 g, ebben van `2*56` = 112 g vas. Ez százalékosan `112/160*100` = 70 %.

A hematitban van több vas.

4.

`ZnS` + 2 `HCl` = `ZnCl_2` + `H_2S`

`CaCO_3` + 2 `HCl` = `CaCl_2` + `CO_2` + `H_2O`

1 mol cink-szulfidból 1 mol kén-hidrogén fejlődik.

1 mol mészkőből 1 mol szén-dioxid fejlődik.

Egyenlő az anyagmennyiség.
0