Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm a segítséget

Főoldal » Általános iskola » Matematika
619
Egy négytagú család összéletkora 113 év. A gyerekek átlagéletkora 14, év, az édesapa 5 évvel idősebb az édesanyánál. Hány éves az anyuka?
A nem lehet megmondani
B 40
C 42 és fél
D 45
E 50
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A gyerekek összéletkora `2*14` = 28 év. Ez lejön a 113-ból, akkor megkapjuk a szülők életkorának összegét.

113-28 = 85

Az anyuka x éves, az apuka x+5.

x + (x+5) = 85

2x+5 = 85

2x = 80

x = 40 éves az anyuka.
2