Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény differeciálás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
381
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A megadott tartományon `a=1` és `b=-55` esetén lesz folytonos a megadott függvény. (Kimondható az is, hogy `lim_(x->3-0) f(x)= lim_(x->3) f(x)= lim_(x->3+0) f(x)=8`). Ebben az esetben az `x=3` hely kivételével mindenütt differenciálható lesz f(x). Ugyanis
` f'(x)={(2x,"ha",x<3),(0,"ha",x=3),(frac{3}{2*sqrt(3x+55)},"ha",x>3):}`. Így `lim_(x->3-0)f'(x)=6`,`lim_(x->3)f'(x)=0` és `lim_(x->3+0)f'(x)=3/16`, ami azt jelenti, hogy `f(x)` nem differenciálható az `x=3` helyen.
Módosítva: 4 éve
0