Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Középiskola » Matematika
394
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

`(12xy^5)/(7ab)*(21a^2b^3)/(32x^2y^3)` = `((cancel(2)*cancel(2)*3)*(3*cancel(7)))/(cancel(7)*(cancel(2)*cancel(2)*2*2*2))*(cancel(x)*y^(cancel(5)2))/(x^cancel(2)*cancel(y^3))*(a^cancel(2)*b^(cancel(3)2))/(cancel(a)*cancel(b))` = `(9*a*b^2*y^2)/(8*x)`

b,

= `(8a^4x^3)/(15y^6)*(25y^7)/(16*a^2*x^4)` = `(cancel(8)*a^(cancel(4)2)*cancel(x^3)*cancel(5)*5*y^cancel(7))/(3*cancel(5)*cancel(y^6)*2*cancel(8)*cancel(a^2)*x^cancel(4))` = `(5*a^2*y)/(6*x)`
0