Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! MATEK!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
495
Sziasztok! Kellenek ezek a feladatok! Megvan a romai 2es,es a 4es a romai 1esbol.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, római, plusz, 2
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
1)
a)30⁰(60:2)
b)AD=8 cm · ((V3):2) = 4 · V3 cm (V=gyök)
c) T=(BC · AD) : 2 = (8 · 4·V3) :2=16 · V3 cm² V=gyök)
1

3)
a)AD= 4 · (V2) : 2 = 2 · V2 cm
b) AC = 2·AD = 2 · (2 · V2) = 4 · V2 cm
c) T=(BD · AD) : 2 = ((2·V2) · (2·V2)) : 2 = 8 :2 = 4 cm²
1

1)
a) (BC)²= (AB)²-(AC)²=20²-16²=144 /V
BC=12 cm
b) AD=(12·16):20= 9,6 cm
(DC)²=(AC)²-(AD)²=16²-9,6²=163,84 /V
DC=12,8 cm
1

2)
e=a és f=V3 · e = V3 · a
T=(e · f) : 2 = a · (V3 · a) : 2 = (V3) :2 · a² = 18 · V3 cm² /·(2:V3)
a²=36 /V
a) a=6 cm
b) e=6 cm és f=6 · V3 cm
1