Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Optika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
405
Egy domború gömbtükör fókusztávolsága -25cm. Milyen távol helyeztük el a tárgyat a tükörtől, ha a tárgy virtuális képe 15,38cm-re jelenik meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`1/f` = `1/k+1/t`

`1/(-25)` = `1/(-15.38)+1/t`

t = 40 cm
1