Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az alábbi képletet, hogyan rendeznétek át?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
411
V = (R / (R0 * R)) * V0

Az R-re ti hogyan rendeznétek át?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Sehogy.

`V = cancel(R)/(R_0*cancel(R))*V_0` = `V_0/R_0`

`R in RR` ; `R ne 0`

Edit:

Ha összeg szerepel:

`V = R/(R_0+R)*V_0`

`V/V_0` = `R/(R_0+R)`

`V_0/V` = `(R_0+R)/R` = `R_0/R+1`

`V_0/V-1=R_0/R`

R = `R_0/(V_0/V-1)`
Módosítva: 4 éve
1