Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyzetgyök

Főoldal » Középiskola » Matematika
442
( 2*V21-V48 ) * ( V84+4*V3)

V=gyök jel

Köszönöm a segítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

V84=V(4·21)=V4·V21=2·V21 és V48=V(16·3)=V16·V3=4·V3, így a feladat a következő :
(V84-V48) · (V84+V48) =(V84)²-(V48)²=84-48=36
0