Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Termokémiai számítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
589
100 g, 22,5 °C-os hőmérsékletű ólmot 200 g, 295,65 K hőmérsékletű vízbe rakva, mi lesz a közös hőmérséklet? A víz fajlagos hőkapacitása 4,184 J/(g K), az ólom fajlagos hőkapacitása 0,1256 J/(g K)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`m_v` = 100 g

`c_v` = 4,184 `J/(g*K)`

`T_v` = 22,5 °C = 295,65 K

A közös hőmérséklet legyen x K.

`m_o` = 200 g

`c_o` = 0,1256 `J/(g*K)`

`T_o` = 295,65 K

Mivel a két közegnek egyenlő a hőmérséklete, így nem lesz hőcsere, a közös hőmérséklet is 22,5 °C = 295,65 K lesz.

Ha más hőmérséklet lenne az egyiknél megadva, akkor lehetne folytatni a számítást, de így nincs értelme.
1