Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
525
Az ábrán egy négyzet látható. A legkisebb négyzet területe 16 cm2, a legnagyobb négyzet kerülete 40 cm. Mekkora a középső négyzet kerülete és területe.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

Legkisebb négyzet oldala: (T=16 cm²=4²=a²) a=4 cm
Legnagyobb négyzet oldala: (K=40 cm =4·c) c=10 cm, így a
Középső négyzet oldala: b=10 cm - 4 cm = 6 cm. Kerülete: K=4·b=4· 6 cm = 24 cm és a területe: T=b²=(6 cm)² = 36 cm²
0