Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
691
Egy üzem dolgozóinak 35%-a nő, a többi férfi.
a) Hányan dolgoznak az üzemben, ha a férfiak száma 195 fő?
b) Hány százaléka a női dolgozók száma a férfi dolgozók számának?


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Egy üzem dolgozóinak 35%-a nő, a többi 65% férfi.
65%=195 fő ekkor 100%=300-an dolgoznak az üzemben.

195 férfi és 300-195=105 nő
105/195 * 100= 53,85%-a a női dolgozók száma a férfi dolgozók számának
0