Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS keddig!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
478
Számítsd ki a négyzet területét ha kerülete
A 48cm;. B)64mm; C)224m. D)108 dm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
5. osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A, K = 48 cm = 4a

a = `K/4` = `48/4` = 12 cm

T = `a^2` = `12^2` = 144 `cm^2`

b, K = 64 mm = 4a

a = `K/4` = `64/4` = 16 mm

T = `a^2` = `16^2` = 256 `mm^2`

c, K = 224 m = 4a

a = `K/4` = `224/4` = 56 m

T = `a^2` = `56^2` = 3136 `m^2`

d, K = 108 dm = 4a

a = `K/4` = `108/4` = 27 dm

T = `a^2` = `27^2` = 729 `dm^2`.
0