Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FONTOS MA DÉLUTÁNIG!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
495
Az iskola udvarára rajzolt ugró iskola egy kis négyzetének oldalhossza 24cm.

a) Mekkora a külső határvonal hossza?

b)Igaze hogy az ugró iskola által elfoglalt terület nagyobb mint 46dm²?

A számolás menetét is le írni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
5. osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,

Ha 'a' oldalú az ugróiskola és feltételezzük, hogy a hagyományos nyolcasról van szó, akkor a határvonal:

1. 3a

2. 2a

3. 2a

4. 2a

5. 2a

6. 2a

7. 2,5a

8. 2,5 a

Összesen: `a*(3+2+2+2+2+2+2.5+2.5)` = 18a = `18*24` = 432 cm

b,

A területe:

T = `8*T_n` = `8*a^2` = `8*2.4^2` = 46,08 `dm^2` `gt` 46 `dm^2`.

igaz
0