Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek mert most írom és nagyon buta vagyok ehez

Főoldal » Középiskola » Fizika
570
Egy 20kg tömegű test egyenletes pályán 36km/h állandó sebességek halad 30 másodpercig. mekkora utat tesz meg ezalatt ? Mekkora sebességgel csapódnak ez a test a talajhoz ha 20 méter magasból szabadon esne ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia,

s=36*30/60/60=0,3 km-t tesz meg

`v=sqrt(2gh)=sqrt(2\cdot9,81\cdot20)=19,81 m/s`-mal érne földet
0