Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordinátageometria

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
741
Válaszokat előre is köszönöm :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
1.) középpont kiszámítása:
5+13=18 /2=9
6+10=16 /2=8
(9;8)
Sugara:
És az egyenese= (9;8)-(5;6)
9-5=4
8-6=2
Pitágorászba be (a2+b2=c2)
4*4=16
+
2*2=4
=
 20 
2.)
https://www.nkp.hu/tankonyv/matematika_11/lecke_04_085
(5-2)2 + (7-8)2=18 (a kérédés egyenő e azaz rajta van e a pont)
Majd a kör középpontjából, itt ugye (-2*-1;-8*-1)=(2;8)
Központ és az érintő pont ellentétes vektora.
(5;7)-(2;8)=(3;1) lesz a vektorunk ezt már csak be kell helyettesíteni
3x+1y=0
Ezt a többinél is...
4.)
(3-4)2 + (-2-5)2=10 azaz érinti-e ?
Ha igen akkor
kör középontjából (ugye ami itt a képletből látható) (-4;5)
vektor számítás (3;2)-(-4;5)=(7;-3)
7x-3y=0
3.)
https://www.nkp.hu/tankonyv/matematika_11/lecke_04_08
0