Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
514
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A három tag a₁, a₂ és a₃
A differencia mondjuk d, vagyis a három tag így is felírható:
a₁, a₁+d, a₁+2d
-----
Ezeket tudjuk:
a₁+a₂ = 19 →  a₁ + a₁+d = 19  →  2a₁ + d = 19
a₃-a₁ = 12  →  a₁+2d - a₁= 12  →  2d = 12          → d = 6

2a₁ + 6 = 19    →   a₁ = 6,5
---
A keresett összeg:
a₁ + a₂ + a₃ = a₁ + (a₁+d) + (a₁+2d) = 6,5 + 12,5 + 18,5 = 37,5
Módosítva: 8 éve
0