Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
549
1. Add meg a k:(x-2)a négyzeten + (Y-8) a négyzeten = 18 egyenletű kör P(5;7) pontjába húzott érintőjének egyenletét!

2. Adott egy k: ( x-7) a négyzeten + (y-12) a négyzeten =25 egyenletű kör add meg az e:y =9 egyenessel alkotott metszéspontjait!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
https://ehazi.hu/q/101276
https://www.nkp.hu/tankonyv/matematika_11/lecke_04_085
1.) ha rajta van amit úgy állpítunk meg, hogy
X=5 és Y=7 (a P pont pontjai) ugye
(5-2)2+(y-8)2=18 és ha ez igaz akkor meni tovább.
Itt a kör középponja ugye (2;8)
Vektort kell belőle számítani
(5;7)-(2;8)=(-3;-1)
És képletbe rakjuk:
-3x-1y=0
2.) https://www.nkp.hu/tankonyv/matematika_11/lecke_04_081
0