Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

❗Sűrgős❗

Főoldal » Általános iskola » Matematika
669
Számítsd ki a négyzet oldalának hosszát, ha területe
a)4cm² b)49dm² C)16cm2
D)9cm2. e) 144mm2 f) 121m2!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
5. osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha egy négyzet oldalának a hosszát szeretnénk kiszámolni gyököt használunk.
Az alap képlet: T=a²

a) T=4 cm²
a²=4
a= 4 
a=2 cm

b) T=49 dm²
a²=49
a= 49 
a=7 dm

c) T=16 cm²
a²=16
a= 16 
a=4 cm

d) T=9 cm²
a²=9
a= 9 
a=3 cm

e) T=144 mm²
a²=144
a= 144 
a=12 mm

f) T=121 m²
a²=121
a= 121 
a=11 m
0