Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
455
Tudna valaki segíteni? Csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) lehetséges, de nem mindig teljesül
b) lehetséges, de nem mindig teljesül
c) nem teljesülhet
d) biztosan teljesül

8. feladat
A 24 döntős a második fordulóba jutók 8%-a, vagyis 24 : 0,08 = 300 fő jutott a második fordulóba
Az indulók 15%-a jutott a második fordulóba, tehát 300 : 0,15 = 2000 fő indult a matematikaversenyen.

9. feladat
Egy négyzetes oszlop egy négyzetlapjának a területe: 2 cm * 2 cm = 4 cm2.
Egy négyzetes oszlop egy téglalapjának a területe: 2 cm * 4 cm = 8 cm2.
8 darab négyzetlap határolja a testet. 13 darab téglalap határolja a testet.
A felszín 8 * 4 + 13 * 8 = 136 cm2.
0