Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
518
Valaki elmagyarázná ezeket a feladatokat megoldva?
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az ABC háromszög olyan derékszögű háromszög amelynek a szögei 30⁰; 60⁰ és 90⁰. Ezt hívják félszabályos derékszögű háromszögnek, mert egy szabályos háromszögnek a fele. Az ilyen háromszögben a 30⁰-os szöggel szemközti oldal hossza éppen fele a 90⁰-os szöggel szemközti oldalnak. Jelen esetben AB=4 cm ezért az átfogó BC=2·4=8 cm. Az AM szakasz a derékszögű háromszög körülírt körének a sugara ami éppen az átfogó felével egyenlő ezért AM=4cm

A paralelogramma átlói felezik egymást ezért a két átló összege 2·8=16 cm
0