Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalék számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
788
Egy kabát àrát csökkentettèk 30% Kál.
Sziasztok,kėrlek segitsetek.Egy kabát àrát csökkentettèk 30% kal.A vásár elmúltával először 20% Kal majd ujabb10% Kál felemeltèk az àràt.Mennyibe került eredetileg a kabát ha a vėgėn 4620 Ft lett az àra?Hàny%-ka ez az eredeti àrnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

x·0,7·1,2·1,1= x·0,924 = 4620 ⇒x=4620:0,924=5000 Ft és (0,924) 92,4 %-ka.
0