Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
397
Ha 5 teherautó 100 tonna árut 3 óra alatt szállít el, akkor hány teherautó szállít el 800 tonna árut 2 óra alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5 teherautó........100 tonna
x teherautó........800 tonna
———————————————
x=5x800/100=40

40 teherautó......3 óra
x......................... 2 óra
—————————————
Fordított túl. ⇒ x=60
Ha minden igaz ennyi...de nagyon rég tanultam..
0