Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos matematika feladatok-pitagorasz tetel 2

Főoldal » Középiskola » Matematika
437
Sos be kellene a 3,5,6 feladat
Csatoltam a kepet
Elore is koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3. T=d^2 / 2 vagyis 10^2=100 és 100/2=50
Megoldás: 50

5. c^2=a^2 + b^2 vagyis c^2=4^2 + 8^2 ami c^2=16+64 és akkor c^2=81 ha pedig gyököt vonunk akkor c=9
Megoldás: 9

6. A harmadik oldal 12 cm, T=5*12=60
Megoldás: 60
0