Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
493
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A függvény képe egy egyenes, de nem végtelen hosszú, mert az értelmezési tartomány csak a -2 és 2 közötti szakasz.
Mivel egyenes a képe, a minimumot az egyik szélén fogja felvenni. Nézzük meg mindkettőnél:
f(-2) = -3·(-2)+2 = 6+2 = 8
f(2) = -3·(2)+2 = -6+2 = -4
Az utóbbi a minimális érték.
1